Loading...
AVR Rozenburg2018-05-01T15:26:20+00:00

Project Description

Het probleem.

In de zomer van 2018 neemt AVR Rozenburg een gloednieuwe scheidingsinstallatie in gebruik. Het hoofddoel van deze nieuwe installatie is om plastic te verwijderen uit jouw grijze vuilniszak. Het is AVR zijn missie om restafval 100% waardevol te maken, en dan is dit een hele mooie stap in de goede richting!

De scheidingsinstallatie draait natuurlijk niet helemaal uit zichzelf. Het is de taak van 10 operators, 5 hoofdoperators en 1 technicus om dit gevaarte draaiende te houden. AVR zoekt daarvoor procestechnici van zwaar kaliber, namelijk mbo 3 en 4 technische mensen. Ga er maar aan staan met deze krappe arbeidsmarkt.

Naast de techneuten voor de scheidingslijn schakelt AVR Rozenburg en Duiven mij ook in voor andere technische profielen. Dit zijn de functies waar ik AVR bij ondersteun:

  • Operator Nascheidingslijn
  • Hoofdoperator Nascheidingslijn
  • Procesoperator (productie)
  • Technicus E&I
  • Technicus WTB
  • Werkvoorbereider

Mijn oplossing.

AVR werkt nauw samen met een communicatiebureau uit Rotterdam. AVR heeft een schitterend werken-bij gedeelte, maar wie komt er nu eigenlijk op de website? Dit energie- en afvalbedrijf schakelt momenteel tientallen intermediairs in om zekerheid te hebben aan de productielijnen en binnen de technische dienst. De HR Manager schakelt mij in om meer uit eigen werving te halen. Ik voer uitgebreide doelgroeponderzoeken uit, adviseer op het gebied van vacatureteksten en heb natuurlijk ook daadwerkelijk contact met kandidaten. Een fijne kandidaatreis is van groot belang! Ik zorg ervoor dat de technische vacatures bij de perfecte kandidaten worden gebracht. In de korte tijd dat AVR mij nu inschakelt is er al heel veel bereikt. De resultaten vind je hieronder.

De resultaten.

Als je weet wat de doelgroep precies interesseert (en je kunt de doelgroep ook bereiken) dan is er al snel heel veel te realiseren. En dat hoeft niet eens zo heel lang te duren! Ik heb bij AVR voornamelijk gezorgd voor een besparing. Er werden 3 operators en 3 hoofdoperators uit eigen werving aangenomen. Eerder was de verwachting dat vrijwel alles vanuit intermediairs zou komen, wat natuurlijk iets prijziger is.

Operator NSI
10 posities vervuld in twee maanden

Hoofdoperator NSI
5 posities vervuld in twee maanden

Procesoperator Productie
Procedure loopt met een aantal kandidaten

Technicus E&I
Procedure loopt met een aantal kandidaten

Technicus WTB
Procedure loopt met een aantal kandidaten

Werkvoorbereider
Procedure loopt met een aantal kandidaten

Keertje kennismaken?

06 – 45841855
info@robertbuning.nl