Recruiter vacatures: waar vind je die?

Wanneer je op zoek bent naar recruiter vacatures dan moet je best even zoeken voordat je die hebt gevonden bij leuke organisaties. Ze zoeken immers een recruiter en vaak is de online zichtbaarheid daarom nihil. Ik geef je wat tips om je op weg te helpen.

LinkedIn, Linkeduit

Wanneer HR managers een recruiter gaan zoeken dan zullen ze hoogstwaarschijnlijk een vacature op LinkedIn gaan plaatsen. LinkedIn lijkt daarmee toch nog steeds een belangrijk portaal voor deze doelgroep. Tenminste, dat is hoe HR managers denken. Natuurlijk zullen veel recruiters een account hebben op LinkedIn en daarom ook naar vacatures zoeken. Wanneer je op zoek gaat naar vacatures, dan zou ik zeker even verder lezen als je niet met 10 recruiters tegelijk aan de voordeur klopt bij zo’n bedrijf met je cv.

Facebookgroepen!

Er bestaan wat Facebookgroepen waar inmiddels een paar duizend recruiters lid van zijn. Ik ben er ook lid van en mijn ervaring is dat er toch aardig wat vacatures worden gedeeld daar. Je hebt de groep recruitment buddies en recruitment vrijstaat. Wanneer je lid wordt dan raad ik je aan om zichtbaar te worden door mee te doen aan discussies. Jouw naam zal dan vaker worden gezien door collega’s en zo wordt je onthouden. Als er dan leuke vacatures voorbijkomen dan zul je zien dat je vanzelf wordt getagd op termijn. Doen dus!

WhatsApp groepen

Ook op WhatsApp verzamelen recruiters zich in groepjes. Ik doe zelf inmiddels lekker mee in verschillende WhatsApp groepen en ben ook oprichter van een groep. Ik merk zelf dat recruiters vrij actief zijn en ook veel delen. Wanneer je in WhatsApp een vacature voorbij ziet komen dan ben je een van de eerste die dit ziet. Vaak is het nog nergens gedeeld en als eerste even in het klein gepolst onder 20 man. Netwerken is hierbij het sleutelwoord en alleen zo krijg je op termijn toegang tot deze clubjes. 

Google is je beste vriend

Google weet alles en dus ook waar er recruiter vacatures zijn. Ik vermoed dat ik jou als rekruteerder niet hoef te vertellen hoe je optimaal gebruik kunt maken van Google. Het staat in ieder geval vol van informatie en wanneer je hier een mooie vacature vindt, die is verstopt in de krochten van het web, dan kun je er vanuit gaan dat je de enige bent die solliciteert. Daar maak je het meeste kans en als je dan bent aangenomen, dan kun je ook snel verbeteringen realiseren met betrekking tot de zichtbaarheid van zo’n organisatie.

Even sparren?

Vanuit mijn eigen ervaring help ik andere startende freelance recruiters op weg. Of dit nu face-to-face is of via WhatsApp. Als je behoefte voelt om in contact te komen dan app of bel gerust naar 06 45 84 18 55. Je kunt ook het onderstaande formulier invullen.

Contact met Robert