Loading...
4PET Recycling2019-02-13T23:03:45+02:00

Project Description

Over de klus.

4PET bouwde in 2018 een nieuwe fabriek in Duiven voor de recycling van bakjes. Check hier het artikel in de Gelderlander

Voor deze nieuwe fabriek zocht 4PET 35 nieuwe collega’s. Dit waren productie-assistenten, procesoperators, extruder operators, monteurs, een engineer en een logistiek medewerker.

Halverwege 2017 spraken Beau Janssen en ik al met elkaar over deze enorme uitdaging. 35 nieuwe techneuten zoeken doe je niet zomaar! Dat moet je goed aanpakken met de krapte op de arbeidsmarkt. Ik werkte toen nog als adviseur online recruitment bij Signum Marketing. Vanuit Signum realiseerden we een website, maar daaraan vooraf gingen talloze onderzoeken. Een mooie website is namelijk top, maar als niemand die website gaat vinden dan heb je er ook niets aan.

Ik voerde uitgebreide intakegesprekken met 4PET om precies te achterhalen welke cv’s zij nu precies in de mailbox wilde ontvangen. We kropen in de huid van de diverse doelgroepen en vanaf 20 december 2017 kon iedere relevante techneut 4PET makkelijk online vinden. Zeer belangrijk was hierbij dat we iedere doelgroep op een andere manier aanspraken. Een zeer belangrijk gegeven, want vaak zijn technische bedrijven met hun vacatures slecht te vinden en is het alleen maar zenden.

Geslaagd was de campagne zeker. Binnen 3 maanden solliciteerden er meer dan 400 techneuten. Zoveel sollicitanten hadden ze bij 4PET niet verwacht. Als HR Manager heb je meer op je bordje dan het rekruteren van nieuwe medewerkers. Eind februari 2018 was de druk op recruitment zeer groot geworden. Sommige sollicitanten hadden al té lang niets gehoord. Genoeg reden voor Beau om mij in te schakelen als interim corporate recruiter techniek toen ze hoorden dat ik als zelfstandige begon :).

Wat ze ervan vonden?

Kennismaken?

06 45 84 18 55
info@robertbuning.nl